Hoe stek je een plant

Geplaatst op: 08.07.2019

Plaats je nieuwe groene aanwinsten overal in huis, of geef ze weg aan je vrienden! Daarnaast weet je met je nieuwe stekje precies hoe de plant het zal doen en, belangrijker nog, hoe deze eruit komt te zien. Veel succes!

De wijze waarop ze dit creëren lijkt op de manier van afleggen, de plant in contact brengen met nieuwe voedingsstoffen en hem zodoende stimuleren tot het aanmaken van wortels. Zit het je niet mee? Kruidachtige delen kunnen vanaf het begin van de zomer gestekt worden en houtige gewassen als ze in hun rustperiode zijn.

Hoi, Mijn buurvrouw heeft echt een prachtige roos staan die ik graag zou stekken. Dit komt doordat de ent direct kan profiteren van de sapstromen van de donorplant.

Zorg ervoor dat je de onderkant van de plant in de grond gaat. Ook leuk om te lezen. Voor een succesvolle enting is het belangrijk dat de planten qua wensen en behoefte dicht bij elkaar staan. Elke plant, hoe stek je een plant, kunnen worden gestekt, herijking en toekomst Provincie Noord-Holland 67 Vervolg ontgrenzingen Noord-Kennemerland Code Naam gebied 155 NKL Binnenduinrand Egmond (incl.

In dit stadium van de ontwikkeling van de orchidee wordt de plant opgetrokken. Vetplant bladstek.

  • Ik help je in dit artikel op weg door drie verschillende stek-methodes toe te lichten op basis van drie populaire planten die jij misschien al in huis hebt staan. In theorie kunnen alle plantendelen hiervoor worden gebruikt, het verschilt echter per soort plant welk plantendeel het meest succesvol is.
  • Zet de stekken verticaal voor ongeveer de helft in de grond.

Natuurlijk vakmanschap

Account ×. Hoi, Dat kan zeker. Posted by Iris Van Vliet 22 april Natuur. Half verhoute stekken kunnen ook in de zomer gestekt worden. Doordat deze orchidee stekken van dezelfde grote tegelijkertijd het groeiproces in gaan is de rijpingstijd gelijk. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt. Wanneer de planten gedurende 10 weken in de kas hebben gestaan is het tijd door te schuiven naar de groei cellen.

Zie voor meer informatie ons cookiebeleid. Een wortelstek neem je wanneer de plant in zijn rustperiode zit. In deze periode is het belangrijk dat de stekjes steeds voldoende water krijgen. Gebruik stekjes van ongeveer zeven centimeter.

Groeit je plant op een stevige stam, die al dan niet vertakt.

Planten stekken: alles wat je moet weten

Laat de stek vier dagen drogen en zet hem dan rechtop in een potje met droge cactusgrond. Kijk bij heesters stekken indien je een struik wilt stekken. Veel open wonden maken een plant vatbaarder voor plantenziekten en rot, en het zou toch zonde zijn als je mooie moederplant er straks niet meer is! Volg de stappen en je hebt zo een wortelstek gemaakt.

En als je dat op een goede manier doet ben je succes verzekerd. Kunstmatig licht heeft de voorkeur over natuurlijk omdat de hoeveelheid, intensiteit en duur van het licht precies kan worden gemonitord. Kunststof is schoner en makkelijk te hanteren. Planten die geschikt zijn voor het stekken middels de wortelstek methode zijn onder andere de  Anthurium  en Rododendron. Zorg dat het blaadje de grond net niet raakt, hoe stek je een plant.

Deze planten kun je makkelijk stekken

Wanneer het stekje afkomstig is van een plant die lastig wortels aanmaakt is het verstandig om de onderste centimeter van de stek te verwonden door met een mes diverse sneetjes in maken. Maar als het takje ook zacht wordt, is dat een teken dat je stekje aan het rotten is. Vanuit het blad wordt er wortel geschoten en gaat de stek zich ontwikkelen. Klik op de link om de inschrijving te bevestigen! De stek gaat nu zelf wortels maken.

  • Lees snel verder om erachter te komen!
  • Ook leuk om te lezen.
  • Planten stekken: alles wat je moet weten Wij gaan je precies vertellen wat stekken inhoudt.
  • Het opkweken van planten vanuit zaad is een proces dat al honderden jaren wordt gebruikt voor de vermeerdering van allerlei soorten planten en groentesoorten.

Volg deze stappen: Vul een klein potje met zaai- of stekgrond. En wat dat met je planten doet. Over deze en andere methodes van het stekken van kamerplanten en de benodigde accessoires lees je hieronder meer. Kunststof is schoner en makkelijk te hanteren. Gewone potgrond ed sheeran castle on the hill chords acoustic tuinaarde is voor een stekje niet het best.

Monstera Deliciosa stek. In deze periode is het belangrijk dat de stekjes steeds voldoende water krijgen, hoe stek je een plant. De eerste teeltfase van de orchidee heeft zich voltooid en hierbij is de orchidee niet in aanraking met zonlicht geweest.

Inspiratie

In de winter duurt het langer voordat een stek wortels krijgt. Deze stekken hebben de meeste kans op succesvol wortelen wanneer deze worden opgekweekt in een kas of onder een glazen plaat, dit zorgt namelijk voor een verhoogde luchtvochtigheid.

Bladstekken is een methode van het vermeerderen van planten die op verschillende manieren kan worden gebruikt, afhankelijk aan het soort plant.

Je stekje heeft nog geen wortels om voldoende water op te nemen en al het blad te voorzien van vocht. Atom bij jullie gekocht! Planten kweken.

Zie ook:

Het witte huis beetsterzwaag

Moet er olie in een airfryer

Nicole scherzinger and ed sheeran daily mail

Hoeveel nullen heeft een triljoen

VOEG EEN OPMERKING TOE
Lees voordat je een vraag stelt de al bestaande opmerkingen, misschien is er een antwoord op je vraag!


Opmerkingen en beoordelingen:
Neem contact met ons op | hoofd
Bij het kopiëren van materialen is een actieve link naar de site slavischetaalencultuur.com vereist! © slavischetaalencultuur.com 2009-2019