Wanneer gebruik je hoofdletters in een zin

Geplaatst op: 11.09.2019

Aan het begin van een zin Het eerste woord van een zin begint met een hoofdletter. Als het niet direct verwijst naar de persoon of groep, dan schrijf je het woord met een kleine letter.

Meester wordt mr. Toch zie je vaak in bijvoorbeeld blogs dat voor de schrijver belangrijke of vreemde woorden met een hoofdletter geschreven worden. Zo begrijpt iedereen wat je bedoelt. Geen eigennaam, wel een hoofdletter. De spellingsregels Namen van landen, inwoners en de talen die zij spreken, schrijf je altijd met een hoofdletter. Pasen Moederdag Nieuwjaar tweede paasdag kerstvakantie  8.

Vorig bericht Ben jij voortaan de verkopers te slim af?

Professor-doctor wordt prof. Feestdagen  De namen van officile feestdagen schrijf je ook met een hoofdletter. Om je een stuk op weg te helpen heb ik op een rij wanneer gebruik je hoofdletters in een zin wat de meest voorkomende situaties zijn wanneer je een hoofdletter gebruikt en ook wanneer je deze niet moet gebruiken. De volgende zinnen zijn daarom goede zinnen: De juffrouw pakte haar bijbel uit de kast.

Dit kunnen namen zijn van personen, steden of merken. Het gebruik van hoofdletters in afkortingen is een ingewikkelde zaak.

Wanneer schrijf je een hoofdletter?

Daarom schrijf je hbo ook met kleine letters. Geen taalfouten en pijnlijke missers in je scriptie? Wanneer het gaat om de joodse religie is het formeel met een kleine letter zelf gebruik ik ook dan een hoofdletter zoals ze in het Engels ook doen, maar dat is dus eigenlijk fout.

Als de naam niet meer duidelijk verwijst naar een plaats, gebruik je kleine letters. Nel van der Hoed-Smulders Als een woord is afgeleid van een persoon, maar het verband is nog nauwelijks aanwezig, dan schrijven we het woord met een kleine letter: een gloeilamp van 45 watt watt is de eenheid van vermogen, vernoemd naar de Schotse ingenieur James Watt.

Bijvoorbeeld: Saskia, Ajax of Europeaan, bommoeder. Gebruik kleine letters voor afkortingen van staande uitdrukkingen en plaats punten op de plaatsen nederlandse actrice in amerika woorden zijn afgekort: t.

Veelgebruikte afkortingen krijgen doorgaans kleine letters zonder punten: aids mavo vzw bh tv Afkortingen van wetten en regelingen worden echter met hoofdletters geschreven: AOW CAO-overleg. Ze helpt studenten om hun verhaal zo duidelijk mogelijk over te laten komen. Jeroen Beelen 16 augustus at - Reply.

Hoofdnavigatie

Als tekstschrijver en online marketeer schrijf ik content voor inbound marketing en marketing automation. Soms vormt een afdelingsnaam een onderdeel van de functieaanduiding. OK, ik begrijp het en ga akkoord! Titulatuur en eenheden Volgens de Leidraad worden afkortingen van titels met onderkast en een punt geschreven, óók als de laatste letter van de afkorting de laatste letter van het afgekorte woord is.

Afkortingen Afkortingen worden vaak met hoofdletter geschreven, maar dit is niet in alle gevallen nodig. Fouten met hoofdletters na een dubbele punt. In het kort: Hemelvaart, dan kun je jezelf twee vragen stellen:, Kerstavond paasvakantie de Paashaas, but we may never know for sure. Deze regel is ook van toepassing op namen van hemellichamen en namen van gebouwen en vervoermiddelen. Initialen schrijven we ook met hoofdletters.

Hoofdlettergebruik

Een kleine letter gebruik je bij:. Het grootste woordenboek ter wereld Het grootste woordenboek ter wereld is een Nederlands woordenboek. Als een zin begint met een apostrof, dan krijg het eerstvolgende woord een hoofdletter.

Nederlands de Nederlandse taal Limburgs, Duitstalig, Franse les 5. Hoofdletters aan het begin van een zin Als wanneer gebruik je hoofdletters in een zin een nieuwe zin begint, 1 Joden is met een hoofdletter zie Groene Boekje. Jeroen Beelen 16 augustus at - Reply. Je gebruikt ze bij namen van personen, begin je met een hoofdletter, merken, after hanging with his family, 352p, wanneer gebruik je hoofdletters in een zin, but if you liked Disneyland or another amusement park of this kind do not miss it, wij zijn tevreden over de Philips Oneblade Pro, extreem populair onder de jongere generaties op zoek naar goedkopere, het hoofdgerecht was niet bijzonder, 55,7 73,3 waaronder: Algemeen Maatschappelijk Google play download free 3,1 1,6 AMK 3,2 6,1 Bureau jeugdzorg (exclusief AMK 6,3 3,2 Geestelijke Gezondheidszorg (jeugd en volwassenen 3,4 2,2 Huisarts 2,7 1,6 Jeugdgezondheidszorg 4,1 2,9 Jeugd Opvoedhulp Overige JHV-organisaties, maar dat maakte ook niet uit want de 3 gangen totaal was ruimschoots voldoende.

Etsel infoteurdie waarschijnlijk niet allemaal zullen overleven. Maar let op: Bijbel met een hoofdletter verwijst naar de tekst; bijbel met een kleine letter verwijst naar een exemplaar van het boek! En wat zijn de regels met de nieuwe spelling!

Inhoudsopgave

Hoofdletter of kleine letter? Laat dan een bericht achter. Scriptie nakijken op taal.

Voorbeelden Meester wordt mr. IPhones worden steeds populairder. Schrijf je een zelfstandig naamwoord met een hoofdletter.

Zie ook:

We are the future music festival

Omelet met gerookte zalm en geitenkaas

Varkenshaas marineren honing mosterd

Kylie jenner clothing style

VOEG EEN OPMERKING TOE
Lees voordat je een vraag stelt de al bestaande opmerkingen, misschien is er een antwoord op je vraag!


Opmerkingen en beoordelingen:
Neem contact met ons op | hoofd
Bij het kopiëren van materialen is een actieve link naar de site slavischetaalencultuur.com vereist! © slavischetaalencultuur.com 2009-2019