Nictiz architectuur in de zorg

Geplaatst op: 03.10.2019

Beschrijving applicatiefuncties. Deze pagina is het laatst bewerkt op 24 okt om

Architectuur beschrijft de inrichting van organisaties in kaders en modellen. Onderdelen van de ZiRA. Interoperabiliteit op alle niveaus, uitgedrukt in het Vijf Lagenmodel voor informatieoplossingen voor gezondheid en zorg helpt bij deze zoektocht naar een oplossing voor nu en met het oog op de toekomst Dr.

Van 9. Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen.

Verschillende ziekenhuizen hebben nu ervaring opgedaan met de inzet ervan. Jamie oliver bulgur salade kip voordelen van FHIR zijn dusdanig groot - zeker kijkende naar de communicatie met de patint - dat het een standaard is die breed gebruikt zal worden. Ketensturing Voorwoord nieuwe druk Verantwoording De wereld van ketens Het besturen van ketens Bouwstenen voor ketensturing Implementatie van ketensturing Veranderingen in ketensamenwerking Literatuurlijst, nictiz architectuur in de zorg.

Discussieer mee. Vanuit Nictiz ondersteunt informatiearchitect Gerda Meijboom de verdere ontwikkeling van de referentiearchitectuur.

Dat betekent dat de ZiRA voor een deel ook bedoeld is voor beleidsmedewerkers, adviseurs en anderen die zich bezig houden met organisatie- en procesveranderingen.

ORGANISERENDE PARTIJEN

De ZiRA is niet de eerste referentiearchitectuur voor ziekenhuizen. Deze site doorzoeken. Rol Gegevenswoordenboeken Wat is een gegevenswoordenboek? Hierbij gaat het vooral om de zorgprocessen, waarbij informatie-uitwisseling onontbeerlijk is, zonder problemen te laten verlopen.

Duurzaam informatiestelsel. Meer informatie over de opbouw en naamgeving van de ZiRA kun je vinden op de volgende pagina's: Metamodel : de opbouw van ZiRA, en de relaties tussen de verschillende lagen; Begrippen : definitie van bovengenoemde begrippen; Relaties : relatie van ZiRA met andere referentiearchitecturen en de totstandkoming van de begrippen. Geef een reactie Reactie annuleren Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

ZiRA Auteurs. Hoe nictiz architectuur in de zorg werkt. Dit afsprakenstelsel is essentieel voor het vertrouwen dat nodig is om de digitale uitwisseling van gezondheidsgegevens tussen patinten en zorgverleners van de grond te krijgen.

GS1 ontwikkelt internationale uniforme standaarden voor de identificatie en het vastleggen en delen van gegevens. We realiseren ons dat het ziekenhuis slechts n schakel is in de keten voor de zorg aan de patint.

Navigatiemenu

In de praktijk heeft niemand het totaaloverzicht, want daarvoor is een ziekenhuis veel te complex. Registreren aan de bron is een methodiek met een bepaalde visie. Het kennisinstituut hoopt dat ziekenhuizen op deze manier elkaars kennis over inzet van de ZiRA kunnen gebruiken. Met bijvoorbeeld de zorginformatiebouwsteen AlcoholGebruik weet een arts wat hij over alcoholgebruik moet noteren en hoe hij dat moet doen.

De scope van de ZiRA is bewust beperkt tot de ziekenhuizen. Al jarenlang worden er door verschillende partijen en overheid gezocht om voor het gebrek aan interoperabiliteit een oplossing of platform te vinden. Referentie  architecturen in de zorg. Issues en RFC's. Nictiz is het expertisecentrum e-health en helpt om deze verbindingen mogelijk te maken.

Business en ICT-architectuur in de zorg

Doelstelling De ZiRA draagt binnen de ziekenhuizen bij aan:. Als iedereen hetzelfde model gebruikt, kun je onderling gemakkelijk vergelijken. Referentie  architecturen in de zorg De focus, de meeste diepgang, bij de ZiRA ligt op dit moment op de Zorg in het ziekenhuis en in mindere mate op bedrijfsondersteuning, onderzoek en onderwijs.

Met de ZiRA kun je sneller starten en sneller grip krijgen op je informatievraag.

Dat vereist enerzijds consensus en anderzijds dat de leveranciers FHIR ingebouwd hebben in hun applicaties en het getest hebben met elkaar in  IHE Connectathons. De scope van de ZiRA is bewust beperkt tot de ziekenhuizen, nictiz architectuur in de zorg. De standaard is zeer geschikt voor mobiele applicaties en het communiceren met patinten via het internet. Meer informatie over de opbouw en nictiz architectuur in de zorg van de ZiRA kun je vinden op de volgende pagina's: Metamodel : de opbouw van ZiRA, en de relaties tussen de verschillende lagen; Begrippen : definitie van barcode scannen met mobiele telefoon begrippen; Relaties : relatie van ZiRA met andere referentiearchitecturen en de totstandkoming van de begrippen.

Met de ZiRA kun je sneller starten en sneller grip krijgen op je informatievraag. Domein Gezondheid en zorg. De ZiRA is niet de eerste referentiearchitectuur voor ziekenhuizen.

Op deze manier houdt elke burger toegang tot goede zorg, tegen aanvaardbare kosten voor ons allemaal: niet meer dan nodig en niet minder dan noodzakelijk.

Maar dit vraagt dat écht alle partijen meewerken om de benodigde organisatorische, infrastructurele en semantische interoperabiliteit mogelijk te maken. Dat heeft voordelen, bijvoorbeeld bij een fusie. De ZiRA wordt ook toegepast bij organisatievraagstukken, los van informatievoorziening. Het is nog een standard for trial use.

Iedereen doet zijn best op zijn eigen onderdeel, technologie; Bijdragen aan interoperabiliteit in de zorgketen; Versnellen bij architectuur- en ontwikkeltrajecten. Zorgverlening vindt steeds meer in een netwerk plaats.

De scope van de ZiRA is bewust beperkt tot de ziekenhuizen.

Zie ook:

Best free email accounts for privacy

Intenso externe harde schijf review

Area code netherlands amsterdam

Negatieve zwangerschapstest en bloedtest toch zwanger

VOEG EEN OPMERKING TOE
Lees voordat je een vraag stelt de al bestaande opmerkingen, misschien is er een antwoord op je vraag!


Opmerkingen en beoordelingen:
Inge 09.10.2019 17:49
Op het congres Architectuur in de Zorg zal Bouke de Boer verder uitleggen wat er allemaal bij komt kijken om FHIR als standaard te gebruiken bij een app, waarbij er tegelijkertijd een koppeling gemaakt wordt met het EPD. Overzicht standaarden.
Linne 07.10.2019 18:32
Software als medisch hulpmiddel. TODO Worksheet.
Sharida 11.10.2019 23:25
Voor externe communicatie zullen we FHIR steeds meer terug zien.
Neem contact met ons op | hoofd
Bij het kopiëren van materialen is een actieve link naar de site slavischetaalencultuur.com vereist! © slavischetaalencultuur.com 2009-2019